Licht je huis uit met led strips.

0
163

Led strips zijn aan een flinke opmars bezig in ons land. Het lijkt er hierbij op dat we eerst met z’n allen de kat uit de boom hebben gekeken. Is led licht nu wel helemaal die verlichting van morgen en in hoeverre is een led strip praktisch in gebruik? Vragen die we blijkbaar vooraf graag beantwoord zien, voordat we de ledstrip volledig omarmen. Maar dat we led strips inmiddels wel omarmd hebben, dat moge duidelijk zijn. De kat is wat dit betreft volledig uit de boom en steeds meer mensen leren de verschillende toepassingsmogelijkheden van deze specifieke verlichting kennen en waarderen. Met een ledstrip kan je bijvoorbeeld ideaal je keuken op maat mooi in het licht zetten! Toch is nog lang niet iedereen om. Een goed moment om eens iets langer stil te staan bij dit fenomeen. En wellicht kom je er na het lezen van dit artikel achter dat een ledstrip ook voor jou die ideale en sfeervolle oplossing is.

Wat zijn led strips nu eigenlijk precies?

Een led strip is feitelijk niets anders dan een aantal ledlampjes die achter elkaar op een flexibele strip (lint) zijn geplaatst. Dit soort linten zijn in verschillende lengtes verkrijgbaar, vanaf één meter tot wel tien meter lang. De meest gangbare lengtes zijn echter twee, drie en vijf meter lang. De kans is groot dat je met deze lengtes niet uitkomt, omdat je als het ware “een stukje over houdt”. Dit is geen enkel probleem want, en dit klinkt misschien een beetje raar als we het hebben over verlichting, dan knip je er “gewoon” een stukje vanaf. In verreweg de meeste gevallen kun je led strips om de drie lampjes inkorten, zonder de rest van de strip te beschadigen. Uiteraard ga je hierbij goed voorbereid en geconcentreerd te werk.

 

Hoe bevestig ik een led verlichting strip?

Niet iedereen is even handig als het gaat om (huishoudelijke) klusjes als het aanbrengen van verlichting. Het aanbrengen van een led verlichting strip is echter door iedereen te doen. Het is geen ingewikkelde materie, maar vooral een klusje dat geconcentreerd en netjes werken vereist. Kun je dit opbrengen? Dan kun je ook een led verlichting strip aanbrengen. Een led strip plak je namelijk gewoon. Het is eenvoudigweg een kwestie van de beschermlaag van de plakstrip verwijderen en de strip aanbrengen op een schone en vetvrije ondergrond.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here