Nog meer ontspannen en meer privacy

0
37

Er zijn veel manieren om nog meer ontspannen en te zijn en privacy te hebben in je huis. Om dat doel te bereiken kun je onder andere raamfolie plaatsen. Raamfolies zijn gemaakt van een dunne, duurzame laag polyester laminaat die een aantal verwerkingsstappen heeft ondergaan. Deze stappen worden uitgevoerd om het uiterlijk of de functionaliteit van reeds geïnstalleerde vensters te verbeteren. De film wordt meestal achteraf aangebracht op het binnenoppervlak van oude ramen. De ene kant van de film heeft een kleefstof die deze aan het glasoppervlak hecht voor een effectieve hechting, en de andere kant heeft een krasbestendige coating voor een lange levensduur. Je kunt je echter afvragen waarom je raamfolies op je ramen zou moeten installeren. Welnu, hier zijn enkele voordelen die je kunt behalen door raamfolies te installeren.

Raamfolie bespaart stroom

Het gebruik van een HVAC-systeem is noodzakelijk om het comfort in een huis of commerciële structuur te behouden. Warmteoverdracht door raamopeningen is goed voor ongeveer 30% van de behoefte aan koeling en verwarming. Het gebruik van raamfolie kan je ramen helpen te isoleren. Het zal voorkomen dat de warmte in de zomer ontsnapt zodra je ze installeert. Het zal ook helpen bij het vasthouden van warmte in de winter. Hierdoor hoeft je HVAC-systeem minder hard te werken om de juiste temperatuur in de kamer te behouden. Daarom kunnen raamfolies worden gebruikt voor een reeks renovatieprojecten voor woningen en commerciële gebouwen.

Raamfolies helpen verblinding tegen te gaan

Grote ramen zijn een gemeenschappelijk kenmerk van moderne architectuur. Hoewel dit een ruimte vergroot, veroorzaken grote ramen vaak op bepaalde momenten van de dag verblindingsproblemen door schittering. Door raamfolie te gebruiken, kun je verblinding tot wel 87 procent verminderen. Het zal rustiger aanvoelen en het voor je gemakkelijker maken om naar computer- of televisieschermen te kijken. Bovendien wordt je zicht niet afgeleid, afgezien van het verminderen van verblinding. Je merkt niet eens dat de folie er is, omdat hedendaagse raamfolies worden gemaakt met ultraheldere, vervormingsvrije materialen.

Raamfolies voorkomen dat UV-licht binnenkomt

Er zijn specifieke factoren die tot zonneschade leiden. Het is algemeen bekend dat de UV-stralen van de zon vloeren, meubels en andere voorwerpen kunnen beschadigen. Hoewel deze UV-lichten ongetwijfeld de belangrijkste factor zijn voor aangetaste voorwerpen in een gebouw, vormen ze slechts 40% van het hele probleem. Een andere belangrijke factor is zonnewarmte, waaronder de warmte die je door je ramen voelt komen en het zichtbare licht dat binnenkomt. Elk van deze draagt ​​voor 25% extra bij aan de oorzaken van verkleuring. Nadat je raamfolies hebt geïnstalleerd, kun je de UV-stralen die je gebouw binnenkomen aanzienlijk verminderen. Hierdoor wordt je pand ook minder warm waardoor je spullen binnen niet te veel last hebben van de warmte van de zon.

Raamfolies kunnen ook decoratief zijn

Tot nu toe dacht je misschien dat raamfolies alleen functionele eigenschappen hebben. Dit is echter onjuist. Deze misvatting wordt veroorzaakt doordat raamfolies vaak in een transparante kleur komen. Het kan ook in een effen kleur komen. Als je raamfolies wilt die een decoratieve functie hebben, net als muurstickers, dan kun je deze eenvoudig bestellen bij vertrouwde bedrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here