Wat is een kalknagel en wat kan je er tegen doen?

0
48

Voor ontzettend veel mensen in Nederland geldt dat ze tijdens hun leven op een bepaald moment geconfronteerd worden met een zogenaamde kalknagel. Dat zoveel mensen hier last van ondervinden hoeft niet te verbazen. De aandoening is namelijk ontzettend besmettelijk. In principe is het zo dat kalknagels doorgaans geen pijn met zich meebrengen. Dit gezegd hebbende ontsieren ze de voeten wel aanzienlijk. Bovendien spreekt het voor zich dat deze aandoening het zelfvertrouwen van de persoon in kwestie behoorlijk aan kan tasten. Wil jij daar voor eens en altijd komaf mee maken? Dan is het zeker de moeite waard om verder te blijven lezen. 

Wat is een het precies? 

Laat ons om te beginnen even kijken naar wat het nu eigenlijk precies is. Het betreft hier een nagel die verdikt, brokkelig en geel verkleurd is. In het merendeel van de gevallen betekent dit in de praktijk concreet dat de nagel is aangetast door de zogenaamde candida schimmel. Voor veel mensen geldt dat zij er in de praktijk vanuit gaan dat een schimmelnagel altijd hetzelfde is als een kalknagel. Dat is niet correct. Het is namelijk zo dat ze niet per definitie geïnfecteerd moeten zijn door een schimmelinfectie. Een verdikte nagel kan ook nog tal van andere oorzaken hebben. Denk hierbij concreet aan:

  • Ouderdom; 
  • Een verhoogde aanmaak van keratine; 
  • Bepaalde huidaandoeningen; 

Is er sprake van een schimmelnagel? In dat geval zal je wel altijd kunnen vaststellen dat er een schimmelinfectie van aan de basis ligt. De nagel zal in dit geval verdikken, wordt brokkelig en gaat verkleuren. Het uitzicht van een schimmelnagel vertoont dus zeer grote overeenkomsten met het uitzicht van een kalknagel. Beide aandoeningen hebben dan ook veel met elkaar gemeen.

Hoe kan je een kalknagel precies behandelen?

Moet je vaststellen dat je aan één of beide voeten geconfronteerd wordt met één of meerdere kalknagels? In dat geval spreekt het voor zich dat je deze aandoening graag zo snel mogelijk zal willen verhelpen. Tal van verschillende behandelmethodes kunnen daar een bijdrage aan leveren. Wat dit betreft kan je in de praktijk dan ook concreet een keuze maken tussen deze opties:

  • Een antischimmel pillenkuur; 
  • Een speciale anti schimmelzalf; 
  • Speciale anti schimmel nagellak; 
  • Het gebruik van zogenaamde thymol;

Het is absoluut van cruciaal belang om er rekening mee te houden dat het behandelen van een kalknagel in de praktijk behoorlijk wat doorzettingsvermogen vereist. Het is zeker niet interessant om de behandelmethode te onderbreken, integendeel. Volharding is het belangrijkste sleutelwoord wanneer je graag van je die lelijke en vervelende nagels af wil komen. Let op, zelfs wanneer je de best mogelijke behandeling van ProtectAir toepast zal het nog steeds een behoorlijke tijd duren voordat je nagels er weer als nieuw uitzien. Je kan wat dit betreft rekenen op een periode variërend van 2 maanden tot zelfs een jaar in de meest hardnekkige gevallen. 

Belangrijke extra tip ter behandeling van kalknagels!

Wil je graag nog een extra tip krijgen over een kalknagel behandelen? Het loont in de praktijk meer dan de moeite om elke week de toplaag van de kalknagel weg te vijlen. Op deze manier zal je in de praktijk kunnen vaststellen dat je deze vervelende aandoening nog beter kan behandelen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here